Black Seed Oil gebruiken voor je haar? Hier lees je er alles over...

Black Seed Oil gebruiken voor je haar? Hier lees je er alles over...

Ongetwijfeld ben je op zoek gegaan naar een magische middel die je haar snel laat groeien. Anders was je niet op deze pagina geland. Toch? Helaas bestaan er geen magische middelen die je haar sneller laat groeien. Maar wacht, je bent toch bij het juiste adres. We vertellen je graag meer over de voordelen en het gebruik van black seed oil voor je hoofdhuid en haar. Lees je verder?

Welk effect heeft black seed oil op de hoofdhuid?

Black seed oil heeft vele voordelen. Om te beginnen werkt de olie ontstekingsremmend, schimmelwerend en werk het antibacterieel. In theorie helpt black seed oil bij de behandeling tegen haaruitval door aandoeningen als seborroïsche dermatitis, wat ook bekend staat als roos. Roos is vaak erfelijk en ontstaat als het vernieuwingsproces van de huidcellen op de hoofdhuid sneller plaats vindt. De versnelling in het proces leidt tot afstoting van huidcellen die zichtbare schilfers op de hoofdhuid en in het haar vormen. De ontstekingsremmende voordelen maken van black seed oil een effectief middel tegen roos en helpt tegen een jeukend hoofdhuid. 

Weet je niet precies welke factoren je haar uitval veroorzaken? Raadpleeg daarvoor eerst je arts voor je begint met testen van black seed oil.

Is het raadzaam om supplementen in te nemen of olie te gebruiken?

Je wil je haar gezond laten groeien. En je hebt wel eens overwogen om supplementen in te nemen? Het is raadzaam om black seed oil plaatselijk op je hoofdhuid en haar in te brengen dan supplementen in te nemen. Of het nou gaat om medicinale behandelingen of voor cosmetisch gebruik, plaatselijk toepassen werkt effectiever. Begin ook altijd eerst met het uittesten van de olie op een klein oppervlak van je huid en breid vervolgens bij uitblijven van reacties uit. Zo weet je namelijk zeker dat de olie goed bij je past en voorkom je onnodige irritaties.

Hoe lang duurt het voor ik resultaat zie?

Laten we beginnen met het feit dat alles gepaard gaat met geduld. Resultaten zie je nou eenmaal niet gelijk en wondermiddelen die dat wel beloven; zonde van je geld ;) Om voor je zelf na te gaan of er een goed proces zit in het verzorgen van je hoofdhuid en/of haar, is de tip om regelmatig foto's te nemen. Elke twee tot drie weken een foto nemen van je herstel of groeiproces geeft je een helder beeld of de olie in jouw geval goed aanslaat . Meestal duurt het gewoonlijk drie tot vier maanden alvorens je zichtbare resultaten ziet. Door blijven gaan en geduld hebben is de sleutel tot een vollere en gezonde bos haar. Mocht je na de gestelde tijd geen resultaten zien, dan is het raadzaam om je arts te raadplegen en na te gaan wat de oorzaken zijn van je haarverlies.

Terug naar blog

1 reactie

Waar te koop

Nadia Laiti

Reactie plaatsen