De 4 voordelen van Black Seed Oil voor je huid

De 4 voordelen van Black Seed Oil voor je huid

Black seed oil wordt al eeuwenlang gebruikt voor verschillende verzorging en gezondheidsdoeleinden. Deze olie wordt relatief goed verdragen door de meeste huidtypes. 

Zwarte zaadolie helpt goed bij het behandelen van eczeem en psoriasis, omdat het ontstekingen kalmeert en de genezing versnelt. De olie verzacht, versterkt en verstevigt de huid op natuurlijke wijze. Het is ook geweldig voor de behandeling van littekens en striae.

Er zijn een aantal redenen waarom het regelmatig aanbrengen van de olie kan helpen om de huid er fris en gerevitaliseerd uit te laten zien. In deze blog nemen wij je mee in de vier voordelen van de black seed oil. 

1) Het helpt de poriën te ontstoppen

De verzachtende eigenschappen van zwart zaadolie helpt je bij de behandeling tegen verstopte poriën. Poriën hebben vaak de neiging om verstopt te raken, met name bij overtollige productie van talg en onzuiverheden van buitenaf.

De reinigende en verzachtende eigenschappen van de olie zuivert de poriën van binnenuit en draagt evenwichtig bij om je huid soepel en gehydrateerd te houden. Zwart zaadolie heeft namelijk een relatief laag comedogene eigenschap.

In dit artikel kun je uitgebreid lezen wat comedogeen betekent en welke oliën dat precies zijn. In het kort is het een schaal die door dermatologen wordt gebruikt om te beoordelen wat de waarschijnlijkheid is dat de olie je poriën verstopt.

De schaal begint bij 0, wat betekent dat de olie je poriën niet zal verstoppen, tot en met 5, waarbij de kans groot is dat je poriën verstopt geraken.
Black seed oil heeft daarentegen een rating van 2. Dit houdt in dat de olie een lage kans heeft om je poriën te verstoppen.

2) Revitaliserend effect

Black seed oil bevat een hoge concentratie vitamine A, B en C. Met deze vitamines die de zwarte zaadolie bevat helpt het je om de vochtbalans in je huid vast te houden. Zwarte zaadolie geeft je huid een boost van hydratatie. Zelfs mensen met een vette huid kunnen er baat bij hebben.

Daarnaast ondersteunt black seed oil een gezonde elasticiteit van je huid te behouden. Dankzij een overvloed aan goede vetzuren kan het ook helpen om fijne lijntjes en rimpels te egaliseren.

Of je nou een "probleemhuid" hebt of dat je je huid gewoonweg wilt verzorgen. Black seed oil helpt om je huid te zuiveren, beschermen en hydrateren.

3) Huidskleur egaliseren

Door een hoge concentratie vitamine A, aminozuren en vetzuren, helpen deze ingrediënten die de zwarte zaadolie bevat je huidcellen te hydrateren.

Dit komt omdat vitamine A de eigenschap heeft om de epidermale omloop te hydrateren en het epitheel te herstellen. De opperhuid (epi- dermis) bestaat voornamelijk uit keratinocyten. De keratinocyten worden in de onderste laag (de basale laag) gevormd en schuiven van daaruit procesmatig naar boven waardoor de huid dor wordt, afschilfert en van kleur kan veranderen. Het epitheel is een soort lichaamsweefsel wat de huid bedekt en een barrière vormt ter bescherming van vervuiling, infecties en verwondingen. 

Black seed oil bevat ook aminozuren die de gewonde huid bevordert en zelfs een beschadigde huid herstelt. Na verloop van tijd kan dit de zichtbaarheid van eventuele verkleuring op de huid verminderen, waardoor een meer egale teint wordt bevorderd.

4) Roos verminderen

Black seed oil werkt ontstekingsremmend, schimmelwerend en antibacterieel. In theorie helpt black seed oil bij de behandeling tegen haaruitval door aandoeningen als seborroïsche dermatitis, wat ook bekend staat als eczeem wat irriteert en schilfering (roos) veroorzaakt.

Roos is vaak erfelijk en ontstaat als het vernieuwingsproces van de huidcellen op de hoofdhuid sneller plaats vindt. De versnelling in het proces leidt tot afstoting van huidcellen die zichtbare schilfers op de hoofdhuid en in het haar vormen. De ontstekingsremmende voordelen maken van de zwarte zaadolie een effectief middel tegen roos en helpt tegen een jeukend hoofdhuid. 

Wanneer is het resultaat zichtbaar? 

Laten we beginnen met het feit dat alles gepaard gaat met geduld. Resultaten zie je nou eenmaal niet gelijk en wondermiddelen die dat wel beloven; dat is zonde van je geld! Om voor jezelf na te gaan of er een goed proces zit in het verzorgen van je huid, is de tip om regelmatig foto's te nemen. Elke twee tot drie weken een foto nemen van je routine geeft je een helder beeld of de black seed oil in jouw geval goed aanslaat. 

Meestal duurt het gewoonlijk drie tot vier maanden alvorens je zichtbare resultaten ziet. Door blijven gaan en geduld hebben is de sleutel tot succes. Mocht je na de gestelde tijd geen resultaten zien, dan is het raadzaam om je arts te raadplegen en na te gaan wat de oorzaken zijn van je haarverlies.

Weet je niet precies welke factor(en) je huidproblemen veroorzaakt? Raadpleeg daarvoor eerst je arts voor je begint met testen van black seed oil. Pas alleen toe nadat je hebt bevestigd dat je geen allergie hebt voor de zwarte zaadolie. Breng een beetje van het product op je huid aan als proef. Als zich geen allergische reacties voordoen, kun je het product veilig gebruiken.

Retour au blog

Laisser un commentaire